A SZAKMA NAPJA - VII. Széchenyi Futam 2. nap

YouTube RSS

A megrögzött futamosok szerint szombat van ma, pedig valójában hétfő. Hiába, ez a hétvége annyira hosszú, hogy azt már nehéz követni. Kövesse inkább helyszíni tudósításunkat a Széchenyi Futam szakmai napjáról - délelőtt előadások a járművek technológiai titkairól, délután látványos felvonulás Győr belvárosában!


18.26
A felvonulás a végéhez közeledik, a járművek hamarosan elbúcsúznak csodálóiktól. A csapatok rövid bemutatkozását a Mobilis izgalmas fizikai és kémiai kísérletei színesítették, velük holnap is találkozhatunk a futam kísérőprogramjai között. Viszont a nap még nem ér véget, legalábbis a szervezők számára, hiszen éjszaka kezdődik a pálya építése a Nádor aluljárónál. Szokásunkhoz híven az ottani kulisszatitkokról is beszámolunk majd honlapunkon. Köszönjük a mai figyelmet, találkozzunk holnap is!

17.11
Már az Árkád bevásárlóközpont parkolójából jelentkezünk, időközben a menet érintette a Városháza parkolóját is. Ragyogó napsütés és kíváncsi tekintetek kísérik a felvonulást.

És egy kis üdítő: a főszervező húga a futam fotósát fotózza:

15.35
Győr sétálóutcájából jelentkezünk, ahol alig álltak meg a járművek, máris érdeklődők hada vette körül a fura két-, három- és négykerekű járgányokat. Innen is nagy tisztelettel üdvözöljük azt a kedves budapesti hölgyet, aki holnap ugyan nem tud személyesen eljönni a versenyre, de ha hazamegy, részletesen beszámol a családnak a látottakról. A jelek szerint a többség jól tájékozott, sokan várták már a felvonulást.

14:52
Pár perc múlva indul a belvárosi felvonulás. Nézze meg személyesen a helyszínen, Győr utcáin, vagy kövesse online!


14.06

Véget értek a szakmai előadások, a városi felvonulásra való készülődés kerül előtérbe. Tegyünk egy sétát a Mobilis alagsori parkolójában, ahol szemügyre vehetjük valamennyi járművet!


11.43
Míg egymásnak adják a mikrofont és a kivetítőt a csapatok tagjai, erős nosztalgiahangulat lengi be a Mobilis konferenciatermét, hiszen számos visszatérő jármű és csapat erősíti a mezőnyt. Mindeközben néhányan még finomhangolnak, autót fényeznek - nyilván a délutáni "járműsimogató" felvonulás okán.


10.50
Miután közvetítőpultunk előterében hosszan ecsetelték a távolabbról érkezett csapattagok Győr, a folyók városa előző éjszaka megismert hangulatos voltát, a futam során egymással megküzdő alternatív hajtások gazdái mutatkoznak be egymás előtt. Itt már sok módosításra nincs lehetőség, legfeljebb csettinthetnek a vetélytársak, "hogy ez nekem miért nem jutott eszembe". Kétségkívül a fair play szelleme érvényesül a futam valamennyi mozzanatában, ám mindenekelőtt - a nap kezdetén - az AUDI Hungaria Motor Kft. személyügyi marketing részlegének munkatársa, Takács-Udvari Csongor ismertette látványos videó és prezentáció keretében a rendezvény fő támogatójának gyárbővítési és motorfejlesztési törekvéseit. Mi pedig közben belestünk a tegnap már kívülről megszemlélt A6-os motorházteteje alá...