Bemutatkozó

YouTube RSS

A Széchenyi Futam® küldetése, hogy mihamarabb, mi magunk adjunk lehetőséget Földünk természeti katasztrófájának, és a közlekedés vészesen közelgő hajtóanyag-válságának elkerülésére.

A fosszilis üzemanyagok már csak néhány évtizedig állnak rendelkezésünkre. Az egyre fokozódó környezeti elváltozások folyamatának visszafordításához pedig még abban az esetben sem volna elegendő egy egész évszázad.
E megkésett felismeréstől indíttatva hívtuk életre a Széchenyi Futamot®, az Alternatív Hajtású Járművek első Versenyét.

Rendezvényünk tehetséges ifjú tervezők jövőbe mutató találmányaira épül, és egyre több, egyre impozánsabb megoldást termel ki korunk legégetőbb problémájára.
A legjobb ötletek, elgondolások innovációs díjakban részesülnek, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a további sikeres fejlesztési munkálatokhoz. Emellett a Széchenyi Futam® határainkon túl, és szakmai körökben is elismert fóruma jövőnket biztosító fiatal mérnökeinknek. Bízunk benne, hogy évről évre egyre több csapat részvételével mutathatjuk meg, mit valósíthat meg napjaink technológiája. Így a résztvevők és az érdeklődők mind újabb szakmai, tudományos ismeretekre tehetnek szert, miközben a környezettudatos gondolkodásmód leghatékonyabb terjesztésére nyílik lehetőség.